Als je hooggevoelig bent dan ontvang je meer signalen uit je omgeving dan iemand die niet hooggevoelig is. Zo ben je ook veel gevoeliger voor stemmingen en energie. De maan heeft meer invloed op energie en stemmingen dan je misschien zou denken. Toch ervaren heel veel (hoog)gevoelige mensen bewust en onbewust de veranderingen in energie veroorzaakt door de maan. De maan heeft iedere 28 dagen een nieuw thema en beweegt ook nog mee met de seizoenen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van december 2018.

Het thema van de volle maan van de kortste dag en de langste nacht

21 december is de kortste dag met de langste nacht, midwinter, ook wel yule of winterwende genoemd. De volle maan van december 2018 valt precies 1 dag later, op 22 december 2018 om 19.50 uur. Het leven in de natuur is door het donker en de lagere temperaturen teruggetrokken en verstild. Na de winterwende gaat het leven langzaam weer ontwaken. De natuur staat weer aan het begin van een nieuwe cyclus. Dit is ook het thema van deze volle maan voor jou: een nieuwe start.

De invloed van het thema van deze maan op jouw leven

Deze maan geeft je de mogelijkheid om bewust een nieuwe start te maken. Wat zou jij achter willen laten in 2018? Wat zijn jouw diepste verlangens en wensen? Je kunt deze verlangens en wensen nog meer kracht geven door ze op te schrijven. De maan versterkt alles, positief en negatief. Door bewust je intentie voor 2019 te zetten en uit te spreken wat jij werkelijk wilt plant jij de zaadjes voor het nieuwe jaar. Ook kun je een volle maan ritueel doen, om je nieuwe start nog meer kracht te geven. Hier lees je meer over een volle maan ritueel. 

Lift mee op de energie van de maan

Eeuwen geleden waren we veel meer verbonden met de cyclussen van de seizoenen en de volle maan. De wijsheid van de maan werd van generatie op generatie overgegeven. Zo wist men wanneer je het beste kon zaaien of oogsten, door mee te liften op de energie van de maan. Zo kun je zelf bijvoorbeeld heel bewust je momenten plannen wanneer je iets kracht wilt geven op de energie van de volle maan. Zoek je een geschikt moment om bijvoorbeeld uit te rusten, naar binnen te keren, of iets te ontwikkelen, dan doe je dat het beste op de nieuwe maan.

Maankalender

Bekijk hier de maankalender van 2019. 

.

.

.

Bron foto: Unsplash

Wat je misschien ook leuk vindt

Gratis training Omgaan met je hooggevoeligheid

Vind jij het soms lastig om hooggevoelig te zijn en wil je graag leren hoe je om kan gaan met je hooggevoeligheid? Meld je dan gratis aan voor de training Omgaan met je Hooggevoeligheid. Je ontvangt dan niet alleen de 4-delige training maar ook een gratis e-book!

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en neem ik de bescherming van jouw gegevens serieus. Wil je weten hoe ik hiermee om ga? Bekijk dan mijn privacyverklaring.

dit veld niet invullen s.v.p.

Gelukt, je krijgt nu toegang tot de library of joy. Check je inbox voor de e-mail

Pin It on Pinterest