Als je hooggevoelig bent dan ontvang je meer informatie uit je omgeving dan iemand die niet hooggevoelig is. Zo ben je bewust en onbewust ook gevoeliger voor de stand van planeten, sterren en de volle maan. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Als jij je bewust bent van de energie van de maan en de stand van de sterren en planeten, dan kun je dit bewust gebruiken in je leven.

Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld slecht slaapt of last hebt van je stemmingswisselingen en oncontroleerbare emoties. Op 18 mei is het weer volle maan, deze maan wordt ook wel grasmaan genoemd. Deze keer staat de maan in het teken schorpioen. In dit artikel lees je meer over het effect van de energie van de volle maan van mei 2019 en de uitwerking van de volle maan in schorpioen.

Het thema van de energie van de volle maan van mei 2019

De volle maan van mei 2019 wordt ook wel de grasmaan genoemd, het thema van deze maan staat voor groei. Om ons heen is de natuur volop aan het groeien. De eerste weken van april was het zo zonnig en warm waardoor het relatief droog was in Nederland. Je zag dit ook terug in de natuur, gras vertoonde veel gele plekken en sommige bomen en struiken liepen niet goed uit. De regen van de afgelopen weken heeft de groeikracht van de natuur een extra boost gegeven. Bomen en struiken liepen heel erg uit en gras groeide haast enkele centimeters per dag!

Wat heb jij nodig om te groeien?

Als de natuur voldoende zonlicht, warmte en regen ontvangt dan kan het optimaal groeien. Bloesem laat los en keer naar binnen om weer een vrucht te worden. Gewassen groeien om in de zomer en najaar van te kunnen oogsten. Wat wil jij laten groeien in je leven? Sta eens even stil bij alles wat groeit in jouw leven.

Geef jij dat wat je wilt laten groeien in je leven voldoende aandacht en voeding? Zet je stappen om je dromen te verwezenlijken? De energie van het voorjaar in combinatie met deze maan kunnen je helpen hiermee. Geef dat aandacht waar jij meer van wilt. En stem je af in meditatie om je leven zo meer en meer vorm te geven zodat het past bij jouw wensen.

Volle maan in schorpioen

Schorpioen is een waterteken; doortastend, intens en gevoelig. Volle maan in Schorpioen is niet lichtzinnig; er kunnen diepgaande thema’s aan het licht komen waar jij je niet eerder bewust van was. Denk bijvoorbeeld aan emoties die in je onbewuste opgeslagen lagen en nu naar boven komen, maar het kan ook over financiën of seksualiteit gaan.

De energie van schorpioen is intens en kan negatief zijn

Thema’s die niet meer bijdragen aan de evolutie van jouw leven, kun je nu inzien en loslaten. Kijk wat er bij jou tijdens deze volle maan aan het licht komt. Dit kan om het einde van een levensfase gaan, iets letterlijks zijn of een overtuigingspatroon waar je in vast zit. Schorpioen is een zeer krachtige energie die vraagt om de controle over jezelf te nemen.

Negatief kan deze energie omslaan naar controle of manipulatie naar de omgeving en buiten je grenzen gaan. Wees je er bewust van dat deze energie sterk is en negatief kan zijn als je deze niet zuiver gebruikt. Maak je keuzes vanuit het hart en liefde en niet vanuit wraak of gevoel van onmacht. Wat je uitzend komt weer bij je terug.

Assertiever door Mars in tweelingen

De maan maakt onder andere een verbinding met Mercurius en Pluto. Mars loopt in aanloop naar de volle maan door Tweelingen. Mars is de planeet van actie en als deze in het luchtteken Tweelingen loopt, die over het denken en communicatie met anderen heerst, kunnen we ons assertiever en scherper uiten. Het kan zijn dat je hierdoor feller reageert op bepaalde situaties. Anderzijds kan het ook een uitnodiging zijn om iets wat te lang niet geuit is, nu wel te bespreken.

Heel je diepste pijnpunten tijdens deze volle maan

Tijdens de volle maan is Mars net in Kreeft beland en dat kan ons emotioneler en gevoeliger maken. Mars in Kreeft maakt een verbinding met Cheiron. Cheiron gaat onder andere over onze diepste pijnpunten. Het kan zijn dat oude wonden, van vroeger bijvoorbeeld, naar boven komen en om heling vragen. Samen met Maan in Schorpioen is dat een goed moment om deze dieper te bekijken.

Door diep inzicht van het ‘hoe en waarom‘, mogen deze thema’s nu definitief getransformeerd en geheeld worden. Zo kun je de wortel van je pijn en angsten van vroeger, die nu niet meer bij je horen, los laten.

Venus en Uranus geven je ruimte voor vernieuwing

Verder valt Venus samen met Uranus. Deze energie kan je opeens uit je routine duwen en excitement meegeven waarin ruimte voor vernieuwing, plots het ‘onverwachte’ zich kan aandienen. Misschien wens je je nu ook meer vrijheid in je relaties. Mercurius staat op de Zon waardoor ons mentale deel actiever wordt en de gevoelens om je naar anderen te uiten, sterker wordt. Geef ook ruimte aan anderen om hun gedachten of standpunt te uiten. Omdat Mercurius een verbinding maakt met Pluto, de energie die bij Schorpioen hoort, leent deze volle maan zich uitstekend om ook te communiceren over diepgaande thema’s.

Wil je meer weten hoe de volle maan invloed op je heeft als je hooggevoelig bent? Misschien lig je wel wakker, of merk je dat je emotioneler bent dan normaal? lees dan dit artikel, de invloed van de volle maan als je hooggevoelig bent. 

Misschien vind je deze artikelen over de maan ook interessant: