Woensdag 2 september is het volle maan. De energie van de volle maan verandert iedere maand. Soms kan de energie van de volle maan je energie en kracht geven. Soms kan de volle maan je een gevoel geven van onrust, waarbij je emoties intens zijn. Of misschien slaap je slecht of heel licht. De energie van de volle maan versterkt je emoties, je gedachten en ook je (hoog)gevoeligheid. Dit betekent dat je nog meer waarneemt uit je omgeving. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 2 september 2020 in het teken Vissen. En het thema van de volle maan van deze maand: de oogstmaan.

De maan versterkt alles, ook je hooggevoeligheid

De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Dit heeft effect op je gedachten, je emoties en ook je gevoeligheid. Als jij in deze fase bewust aandacht geeft aan alle positieve gedachten, gevoelens en situaties dan versterk je het effect hiervan. hierdoor trek je ook meer aan van alles wat jij aandacht geeft. Het is de wet van aantrekkingskracht die dan samenvalt met de energie van de volle maan. Merk je dat jij juist onrustig wordt van de maan? Probeer je aandacht dan bewust te richten op die energie, mensen en situaties in je leven die je energie geven. Meditaties en affirmaties kunnen je ook helpen om je aandacht te richten op je kracht, potenties en mogelijkheden.

Het thema van volle maan van september

Iedere volle maan heeft een andere energie en een ander thema. Zo kan het zijn dat je de ene keer onrustig wordt van de energie van de maan en de andere keer je heel erg krachtig en/of intuïtief voelt. De energie van de volle maan wordt beïnvloed door het seizoen en de stand van sterren en planeten. De indianen gaven iedere volle maan een naam, om de verschillen van de energie te kenmerken. Deze volle maan is de oogstmaan die staat voor transformatie. De groei en bloei van de natuur zorgt deze maand voor rijke oogst. Overvloed is er volop.

Wat wil jij loslaten en wat wil je juist aantrekken?

Wat wil jij nog meer in je leven? Waar wil je mee stoppen, of wil je minder van? Dit is hét moment voor jou om je aandacht te richten op dat wat je in je leven hebt, waardoor je er nog meer van aan gaat trekken. Wat heb jij gezaaid en aandacht gegeven dit jaar? Neem in je overwegingen en voelen mensen, situaties, werk en je innerlijke wereld mee. Geef jij jezelf voldoende aandacht? Of ben je meer met je aandacht bij anderen? Welke gedachten en gevoelens helpen je en welke niet? Door je hier bewust van te worden kan een hele krachtige transformatie in jou en in je leven ontstaan.

De energie van de volle maan van 2 september 2020 in het teken Vissen

De maan staat in het teken Vissen, waardoor je intuitie, gevoelsleven en creativiteit wordt versterkt. Het kan ook zijn dat je merkt dat je nog meer overneemt van andere mensen, omdat je sterk open staat voor informatie uit je omgeving. Heb je hier last van dan helpt het om goed te gronden en jezelf te versterken met je eigen energie. De meditatie hieronder helpt je hierbij.

https://www.youtube.com/watch?v=3EGeBz95l8ku0026t=53s

De zon staat in het teken maagd

Met de maan in het teken Vissen staat de zon in het teken Maagd. Zowel Maagd als Vissen zijn dienstbaar ingesteld en helpen graag andere mensen. Dat is een kwaliteit die veel HSP’s van nature al hebben, die behoefte kun je nu nog sterker voelen. De valkuil hiervan is dat je het contact met jezelf kwijtraakt en sneller overprikkelt raakt omdat je met je aandacht zo bij andere mensen bent.

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.