Op woensdag 26 mei is het weer volle maan. Een bijzondere maan dit keer, het is supermaan en er is een maansverduistering, waardoor er een bloedmaan aan de hemel verschijnt. Een supermaan staat dichterbij de aarde, waardoor de maan groter lijkt. Omdat de maan dichterbij de aarde staat is het effect van de energie van de volle maan meer voelbaar. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 26 mei in het teken Boogschutter en het effect van de super bloedmaan.

De magische kracht van de maan

De energie van de maan heeft grote invloed op onze aarde. De maan zet zelfs onze zeeën in beweging en zorgt voor eb en vloed. Moet je voorstellen wat een natuurkracht dat is! Ieder mens neemt bewust en onbewust de verandering in energie door de maan waar, als je hooggevoelig bent dan is dat effect vaak nog sterker. De veranderingen in energie kun je goed waarnemen een paar dagen voor en een paar dagen na de volle maan. Iedere volle maan heeft een andere energie en een andere invloed op jou. De energie van de volle maan wordt beïnvloed door de stand van de sterren, planeten en de seizoenen.

De volle super bloedmaan versterkt je gevoeligheid

De volle maan van 26 mei staat relatief dichterbij de aarde dan normaal, dit noemt men een supermaan. Ook is er op 26 mei rond 13.10 uur een maansverduistering, dan staat de maan achter de aarde. Als dit gebeurt dan kleurt de maan rood, dit fenomeen noemt men een bloedmaan. De maansverduistering zelf is bij ons niet zichtbaar maar wel voelbaar. Deze gebeurtenissen samen versterken het effect van de energie van de volle maan. Het kan zijn dat je de komende dagen lichter slaapt, geen rust hebt, veel energie voelt en veel wilt doen. Ook kan het zijn dat je chakra’s en energieveld meer openstaan en er meer bij je binnen komt.

De volle maan versterkt alles, zoals je gevoel, je emoties, je gedachten en hoe jij je fysiek voelt. Als je veel piekert, angstig bent, of negatieve gedachten hebt, dan wordt dit door de volle maanenergie versterkt. Richt jij je aandacht op positieve gedachten en emoties, dan worden deze ook versterkt. Probeer daarom de komende dagen bewust je aandacht te richten op wat jij wilt versterken in je leven.

Het thema en de energie van de volle maan van 26 mei

Eeuwen geleden gaven de indianen in Noord-Amerika de volle maan iedere maand een andere naam, om de thema’s duidelijk te kenmerken. Deze volle maan kreeg de naam bloemmaan. De invloed van het (dag)licht is groot, kijk naar de overvloed in de natuur om ons heen op dit moment. Alles groeit en bloeit volop. Bij de bloemmaan hoort het thema bloei. Richt jij je aandacht en je groeikracht op die dingen die écht bij je passen? Je kunt dezer dagen eens wat mijmeren of jij je werkelijke verlangens volgt. Bloei jij op vlakken die je belangrijk vindt en past het bij je? Of zijn er werkelijke verlangens die je nog meer de ruimte wilt geven?

De invloed van de maan in Boogschutter

De maan staat in het optimistische vuurteken Boogschutter. Dit teken staat voor overtuigingskracht, avontuur, energie en spirituele wijsheid. Zo kun je een behoefte voelen aan diepgang en intens verlangen naar zingeving in je leven. De energie van Boogschutter kan ook zorgen dat je te enthousiast bent en overdrijft waardoor je misschien te veel hooi op je vork neemt en je onrustig voelt.

De zon staat in het nieuwsgierige teken Tweelingen

De zon staat in het teken Tweelingen. De energie van Tweelingen kan ervoor zorgen dat jij je snel verveelt of afgeleid bent. Hierdoor ben je misschien geneigd om je aandacht op veel verschillende onderwerpen te richten, maar nergens echt verdieping in te krijgen. Waardoor het oppervlakkig voelt en het je afleidt van wat werkelijk bij je past en jou zin geeft in je leven. De tegenstrijdigheid in de Boogschutter en Tweelingen kunnen je onrustig maken. Door te focussen op de diepgang en wat echt bij je past verminder je onrust en voel jij je krachtiger.

Magische volle maanmeditatie om verlangens en dromen te manifesteren

Wil jij je bewust afstemmen op de energie van deze volle maan en contact maken met je werkelijke verlangens. Doe dan hieronder de magische volle maanmeditatie.

Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Bekijk dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen