Woensdag 30 december is het weer volle maan. De maan heeft meer invloed op energie en stemmingen dan je misschien zou denken. Veel (hoog)gevoelige mensen ervaren bewust en onbewust de veranderingen in energie veroorzaakt door de maan. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. En dat is bijzonder zo vlak voor de start van een nieuw kalenderjaar. Deze volle maan geeft je de mogelijkheid om bewust een nieuwe start te maken in 2021 en je dromen te manifesteren en goede voornemens dit jaar wel te halen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 30 december in het teken Kreeft en hoe je deze energie bewust in kan zetten.

Het thema van de volle maan van de kortste dag en de langste nacht

Op 30 december is het volle maan, om 6.14 uur om precies te zijn. Het leven in de natuur is teruggetrokken en verstild door het donker en de lagere temperaturen van de winter. Deze maan werd door de indianen de maan van de langste nacht genoemd. Na de winterwende op 21 december gaat de natuur heel langzaam weer ontwaken. De natuur staat aan het begin van een nieuwe cyclus. Dit is ook het thema van deze volle maan voor jou: het afsluiten van een jaar en je klaar maken voor weer een nieuwe start.

De invloed van de energie van de volle maan van 30 december op jouw leven

Deze volle maan zo vlak voor het nieuwe jaar geeft je de mogelijkheid om bewust een nieuwe start te maken. Wat wil jij achterlaten in 2020? Wat zijn jouw diepste verlangens en wensen? Als je je wensen en verlangens opschrijft kun je ze nog meer kracht geven. De maan versterkt alles, positief en negatief. Door bewust je intentie voor 2021 te zetten en uit te spreken wat jij werkelijk wilt, plant jij de zaadjes voor het nieuwe jaar. Ook kun je een volle maan ritueel doen, om jouw wensen en verlangens voor 2021 nog meer kracht te geven. Meer over het volle maan ritueel lees je in dit artikel.

De uitwerking van de energie van de volle maan in het teken Kreeft

De volle maan van 30 december 2020 staat in het teken Kreeft en de zon staat in het teken Steenbok. De Kreeft is een gevoelsmens, intuïtief heel erg sterk en kan goed voelen wat de ander nodig heeft. Door de invloed van het teken Kreeft kun je verlangen naar diepe verbindingen met anderen mensen vanuit het hart en de ziel. Verbindingen die echt ergens over gaan. Een Kreeft is dienstbaar en zorgt graag voor andere mensen. De valkuil van de invloed van het teken Kreeft is dat geven en ontvangen niet (geheel) in balans is, omdat je heel erg dienstbaar bent. Het is goed om de komende dagen te voelen of geven en ontvangen bij jou in balans blijft.

De invloed van de zon in het teken Steenbok

De zon staat in het teken Steenbok. Kreeft en Steenbok zijn 2 tegenovergestelde tekens, de één versterkt meer het gevoel en intuitie en de ander versterkt meer het verstand en het rationele. Het effect van deze tegenstelling kan ervoor zorgen dat je een conflict voelt tussen je gevoel en verstand. De valkuil hiervan is dat je kan denken dat iets goed voor je is, maar dat het toch niet goed voelt. Soms kan iets verstandelijk een goed idee zijn, maar uiteindelijk niet echt passen bij wie jij diep van binnen bent. Als je belangrijke beslissingen maakt, probeer dan te luisteren naar je gevoel én je verstand. Twijfel je tussen de twee, dan is verstandig om een aantal dagen te wachten tot de kracht en de energie van de volle maan minder sterk wordt.

Het effect van de sterke kosmische energie

Misschien voel je druk op je voorhoofd, rondom je ogen, oren of heb je hoofdpijn. Het kan zijn dat je veel meer last hebt van fel licht, geluiden, geuren en andere zintuiglijke prikkels. Deze kosmische energie kan er ook voor zorgen dat je licht slaapt of dat je druk bent in de nacht. Dat je het gevoel hebt dat als je wakker wordt dat je helemaal niet uitgeslapen bent en heel erg druk bezig bent geweest in je dromen. Het helpt om extra rust te nemen voor het proces of te verzachten met bijvoorbeeld YIN-energie.

Meer over de volle maan en de astrologische betekenis

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Leven met de maan in 2021 met de Maankalender

Eeuwen geleden waren we veel meer verbonden met de cyclussen van de seizoenen en de volle maan. De wijsheid van de maan werd van generatie op generatie overgegeven. Zo wist men wanneer je het beste kon zaaien of oogsten, door mee te liften op de energie van de maan. Zo kun je zelf heel bewust je momenten plannen wanneer je iets kracht wilt geven op de energie van de volle maan. Zoek je een geschikt moment om bijvoorbeeld uit te rusten, naar binnen te keren, of iets te ontwikkelen, dan doe je dat het beste op de nieuwe maan. Bekijk hier de maankalender van 2021.

Wil je meer weten over de maan? Dan is dit ook interessant voor je: