Op zondag 5 juli is het weer volle maan. Het is een bijzondere volle maan dit keer, met een maansverduistering. Door de maansverduistering wordt het effect van de maan versterkt. De maan heeft een grote invloed op de aarde en als je hooggevoelig bent dan kun je de energie van de maan vaak goed voelen. De energie en het thema van de volle maan wordt bepaald door de stand van de sterren en de energie van de seizoenen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 5 juli 2020 in het teken Steenbok.

Het thema van de volle maan juli 2020

De indianen gaven de volle maan een naam om te verwijzen naar een bepaalde periode of seizoen. Hiermee konden ze de energie van die periode kenmerken. De volle maan van 5 juli 2020 wordt ook wel de maan van de langste dag en de kortste nacht genoemd. De natuur bereikt in deze periode de volle potentie in groei en bloei en straalt. De zomermaanden zijn de tijd van rijpen, waardoor je er later de vruchten van kan plukken.

Energie bewust inzetten om je doelen te halen

Kijk eens om je heen hoe de natuur volop groeit en bloeit op dit moment. Deze energie is om je heen en ook in jou. Alles wat je aandacht geeft groeit. Heb jij de afgelopen weken energie gegeven aan jouw doelen of heb jij je laten afleiden door andere zaken? De energie van de zomer kan je helpen om je doelen te bereiken en dat te manifesteren wat je in je leven wilt. Het enige wat jij hoeft te doen is bewust aandacht te geven aan je doelen en afgestemd de stappen te zetten om je doel te bereiken. Zo kun jij ook de vruchten plukken van alles waar jij aandacht op richt. De volle maan steunt dat proces, wil je weten hoe? Een volle maan ritueel kan je hierbij helpen.

Het effect van de maansverduistering

5 juli is er vanaf 5.05 uur een maansverduistering. Tijdens een maansverduistering valt het licht weg in het donker. Deze energie kan ervoor zorgen dat je veel voelt, maar je niet helder krijgt wat er aan de hand is. Zo kan het zijn dat je emoties intens zijn, misschien voel je wel verdriet of boosheid. Emoties willen alleen maar even gevoeld worden. Door ze toe te laten, zonder dat je misschien weet waar het over gaat, kunnen ze oplossen en lichter worden. Wees je bewust dat jij de creator bent van je leven, je emoties, je gedachten en je lichaam. Het donker gaat niet weg als je niet kijkt. Het donker gaat wel weg als je een lichtje aansteekt. Je kunt steeds weer kiezen voor lichtheid.

De volle maan van juli 2020 in steenbok

De maan staat in het teken steenbok, de energie die hierbij hoort is die van controle, afstand nemen van emoties en jezelf richten op aardse en materiële zaken. De zon staat in het teken kreeft, dat gaat juist over loslaten en verzachten, zonder zwakker te worden. En over huis, thuis en familie. Het kan zijn dat deze uitersten, controle en loslaten of verhouding tussen werk en privé voor jou speelt of je nieuwe inzichten geeft. Wil je meer lezen over de energie van de volle maan in het teken Steenbok en de astrologische betekenis? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

HSP meditatie om je lichter te voelen en zwaarte los te laten

Heb je tijdens deze volle maan last van zwaarte, of emoties die je niet kan plaatsen? Deze meditatie helpt je om je lichter te voelen en zwaarte los te laten.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: