Vrijdag 5 mei is het weer volle maan. Dit is een bijzondere volle maan, hij valt op een poortdag samen met een maansverduistering. De energie van de volle maan wordt hierdoor versterkt. De volle maan van 5 mei wordt ook wel de ontwakende maan genoemd. Deze energie zorgt ervoor dat je goed kan voelen wat je écht wilt in je leven en in actie wilt komen. Veel mensen ervaren de energie van deze volle maan als intens en onrustig, maar het kan ook zijn dat jij juist veel energie hebt. In dit artikel lees je meer over de intense energie van de volle maan van 5 mei in het teken Schorpioen, de uitwerking van de maansverduistering en de poortdag.

De maansverduistering versterkt de energie van de volle maan

De volle maan van 5 mei valt samen met een gedeeltelijke maansverduistering. Het hoogtepunt van de maansverduistering is vrijdag 5 mei rond 19.23 uur. Op de website van hemelwaarnemen kun je precies lezen en zien hoe de maansverduistering eruit ziet. Bij ons is de eclips niet te zien, omdat de maan pas om 21.16 uur op komt. Het effect van de maansverduistering kun je in energie wel waarnemen.

Een maansverduistering versterkt de energie van de volle maan. Ook kan het zijn dat je door de maansverduistering bewust wordt van dingen die je in de schaduw wilt houden. Bijvoorbeeld emoties van boosheid of angst die je al dan niet bewust weg stopt. Of het kan zijn dan gebeurtenissen uit het verleden die je hebt weggestopt ineens aan de oppervlakte komen. Dan komen er herinneringen of oude emoties naar boven of je gaat dit verwerken en beleven in je dromen.

De energie van een poortdag

5 mei is een poortdag. Alles is energie en getallen zijn ook energie. Als een datum een dubbel getal, meestergetal of spiegelgetal heeft, dan noemt men dit een poortdag. Deze getallen hebben een bepaalde energie. De volle maan van 5 mei heeft 3 vijven in de datum en is ook een poortdag. Tijdens deze poortdagen gebeurt er iets bijzonders in energie, er ontstaat een zogenaamde poort waardoor we meer open staan voor energie uit het universum. Deze energie versterkt jouw intuitie en je vermogen om helder waar te nemen. Engelen, gidsen en helpers kunnen gebruik maken van zo’n poort om energie of specifieke informatie te sturen.

De energie van de volle maan kan je klachten geven

Veel mensen voelen de energie van de volle maan ook echt fysiek, zeker op een poortdag. Misschien voel je druk op je voorhoofd, rondom je ogen, oren of heb je hoofdpijn. Het kan zijn dat je meer last hebt van geluiden, fel licht, geuren en andere zintuiglijke prikkels. Het kan ook zijn dat jij je geïrriteerd of overprikkeld voelt. Deze maanenergie kan er ook voor zorgen dat je licht slaapt of dat je onrustig bent in de nacht. Dat je het gevoel hebt dat als je wakker wordt je helemaal niet uitgeslapen bent en druk bezig bent geweest in je dromen. Het helpt je om extra rust te nemen voor het proces of te mediteren. In de library of joy vind je ook meerdere ontspanningsmeditaties die je kunnen helpen om prikkels of spanning los te laten.

De energie van de volle maan van 5 mei die je kan voelen

De volle maan van 5 mei wordt ook wel de ontwakende maan genoemd. De natuur is een mooie spiegel van de energie in en om ons heen, je ziet dat alles echt is ontwaakt. Bomen met bloesems worden bevrucht. Bloesem laat alweer los en keert naar binnen om een vrucht te worden. Andere planten groeien volop om in de zomer en najaar geoogst te worden. Het kan zijn dat je ook voelt dat je dingen wilt doen, in en om het huis. Bewust en onbewust voelen veel mensen dit rond deze periode: dat is de opwaartse energie van de lente.

Wat is er in jou wakker gemaakt of geworden? Wat wil jij laten groeien en oogsten in je leven? En wat wil jij loslaten? De energie van deze volle maan wil je hierbij helpen en kan je helderheid geven. Het is tijd om je wensen en verlangen te gaan manifesteren! Geef dat aandacht waar jij meer van wilt. Of lees hier hoe je een volle maan ritueel kunt doen om te creëren wat jij werkelijk wilt.

De uitwerking van de volle maan in het teken Schorpioen

Het licht van de maan schijnt door het teken Schorpioen. Schorpioen is een waterteken die intens voelend is, maar ook sensueel en diepe emoties kent. Deze energie van dit teken en deze maan kan je verlangen naar aanraking en fysiek contact met een diepe verbinding vergroten. Ook kan het zijn dat je allerlei emoties voelt, zonder dat je weet waar ze precies vandaan komen: wat is er wat je niet wilt zien? De kracht van deze volle maan kan je helderheid geven over gevoelens die horen bij pijn, gebeurtenissen of trauma’s uit het verleden. De maansverduistering versterkt dit. Dit uit zich doordat je bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen herinnert die je misschien had weggestopt en die nu ineens rauw en pijnlijk aan het oppervlak komen. Of je gaat het beleven in je dromen.

Door de invloed van Schorpioen kun je fel reageren

Een ander kenmerk van de Schorpioen is om zichzelf en zijn gevoelens te beschermen. Aanval is de beste verdediging. Misschien voel je het impuls om fel te reageren naar je omgeving. Bewust of onbewust kun je dit vanuit een soort bescherming van jezelf doen. Wat je kan helpen is goed voor jezelf zorgen en meer tijd te nemen voor ontspanning, zachtheid en liefde.

De energie van de zon in Stier

De zon straalt door het teken Stier. De Stier en Schorpioen zijn twee tegenovergestelde tekens. De Stier is meer in balans, minder impulsief en brengt rust, veiligheid en kracht. De invloed van beide tekens kan je een gevoel geven dat je wikt en weegt en heen en weer beweegt tussen gevoel en verstand. Tussen je hart en je hoofd. Het is zeker een goede tijd om je gevoel toe te laten, waardoor er in jou een transformatie op gang kan komen. Laat belangrijke beslissingen even liggen en neem de tijd voor jezelf. Tijd om te ontspannen en te verwerken.

Meditatie die helpt om goed voor jezelf te zorgen en jezelf te helen

Omdat de energie op dit moment intens is deel ik graag een fijne meditatie met je die je helpt om emoties en gedachten los te laten en diep te ontspannen. Fijn als je last hebt van de intense energie van de volle maan!

Hier vind je nog meer inspiratie met de maanenergie: