6 april is het weer volle maan. De energie van de volle maan versterkt alles en kan invloed hebben op je emoties, je gedachten en je nachtrust. Veel mensen zien de volle maan als iets waar je last van hebt. Maar je kunt de energie van de maan ook in je voordeel gebruiken. Iedere volle maan heeft steeds een andere energie, door de invloed van de seizoenen en de stand van de sterren. Zo kan het zijn dat je soms meer of soms juist minder voelt van de volle maan. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 6 april in het teken Weegschaal en hoe je deze energie in je voordeel kan gebruiken. Ook lees je welke klachten je kan krijgen door de volle maan en wat je hieraan kan doen.

Hoe de energie van de volle maan jou kan helpen

De volle maan versterkt alles, je emoties, je gedachten, je energie. Zelf kan je hier bewust mee omgaan door je aandacht te richten op die dingen die je wilt versterken. Door bewust te kiezen voor positieve gedachten en emoties worden deze gedachten extra sterk gemaakt door de energie van de volle maan. Je verhoogt hiermee je eigen energie: de trilling van je aura wordt hoger. Ook kun je ervoor kiezen om dingen te doen waar je energie van krijgt of waar je juist rustig van wordt. Ook dit wordt versterkt door de energie van de maan, zo wordt het effect van een ontspanningsmeditatie rondom de volle maan juist nog sterker! Belangrijk is dus wel om eerst te voelen wat je juist nodig hebt: inspanning of ontspanning en hier bewust voor te kiezen.

Het effect van de collectieve energie op jou

Alles is energie. De aarde is energie en straalt energie uit. Jij bent energie en je straalt energie uit. Alle mensen, dieren en de natuur stralen energie uit en leven in een bepaald bewustzijnsniveau. Dit bewustzijnsniveau noemen noemen we ook wel een dimensie. De energie van een dimensie heeft een bepaald trillingsniveau. De dimensie op onze aarde Gaia is aan het veranderen en aan het verhogen. Het bewustzijnsniveau op aarde wordt hoger. Het effect van deze veranderende energie is ook sterker door de volle maan. Zo kan je hierdoor rondom de volle maan last hebben van hoofdpijn, spanning in je nek en schouders, onrustig slapen en veel dromen, hartkloppingen of een onrustig gevoel in je lichaam en oorsuizingen. Je energiesysteem en je zenuwstelsel is overbelast door de trilling die hoger wordt. Als je last hebt van deze klachten helpt het om rust en ontspanning op te zoeken. Deze meditatie helpt je hierbij.

Dit is de roze maan

Op 6 april is het weer volle maan. De volle maan van april wordt ook wel de roze maan genoemd. Denk maar aan alle roze bloesem die in april overal zichtbaar is. Bloemen en bloesembomen worden bevrucht om zo vruchten te gaan ontwikkelen. Het thema van de volle maan van april is dan ook: vruchtbaarheid, overvloed en een nieuw begin.

De energie van de maan van 6 april gebruiken

De roze volle maan gaat over vruchtbaarheid, deze maan versterkt een nieuw begin. Wat zijn jouw werkelijke wensen en verlangens? Wat wil jij tot bloei laten komen in jouw leven? De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Je kunt de energie van de volle maan gebruiken om je aandacht te richten op wat jij wilt laten bloeien in je leven. De energie van de maan in het teken Weegschaal en de zon in het teken Ram laat je mooie keuzes maken die bij jou passen. Wil je de energie van de volle maan bewust inzetten in je leven dan kun je ook een volle maan ritueel doen.

De energie van de volle maan van 6 april in het teken Weegschaal

De volle maan van 6 april staat in het teken Weegschaal. De invloed van het teken Weegschaal kan zijn dat je verlangt naar meer balans in je leven. Weegschaal is een teken wat heel erg empathisch is en goed zijn of haar omgeving aan kan voelen. Ze houden heel erg van harmonie, verbinding en samenwerken. De energie van het teken Weegschaal kan er ook voor zorgen dat je het lastig vindt om beslissingen te nemen en blijft wikken en wegen. Of misschien voel je wel de neiging om anderen te pleasen.

De zon in het teken Ram

De zon staat in het teken Ram. Ook de invloed van de Ram kun je voelen. De Ram is minder van balans en harmonie en is veel eerder impulsief, doelgericht en gewend om de leiding te nemen. De Ram is onafhankelijk, gaat op zijn of haar doel af en houdt hierbij weinig rekening met anderen. Door deze volle maan kan je een tweestrijd voelen tussen deze energieën. En toch kunnen deze energieën ook samenwerken. Door het wikken en wegen van de Weegschaal kun je alle facetten van iets zien en daarna wel met kracht een knoop doorhakken en kiezen voor wat bij je past. Zonder alleen maar voor harmonie te gaan, maar te voelen wat echt bij jou past en dan een beslissing te maken.

Liefdevolle lentemeditatie die je zachtheid brengt rondom de volle maan

Ben je vermoeid? Voel je dat er veel op je afkomt deze dagen? Is je lichaam overbelast? Zorg in eerst instantie goed voor jezelf. Deze liefdevolle lentemeditatie brengt je ontspanning, zachtheid en heling.

Welk effect heeft deze volle maan op jou? Vind je het een fijne energie, of maakt het je juist onrustig? Ik ben heel benieuwd, laat het hieronder weten! (ook als je nog vragen hebt).

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen