Testen

Testen op het gebied van hoogsensitiviteit

 

Hieronder vind je 3 testen op het gebied van hooggevoeligheid. Een HSP zelftest voor volwassenen, een HSP-test voor kinderen en een HSS-test.
De testen zijn ontwikkeld door Elaine N. Aron, zij is de grondlegster van het begrip hoogsensitiviteit. Vanaf 1991 initieert ze wetenschappelijk onderzoek naar hooggevoeligheid. Ze is psycholoog, universitair docente en auteur van verschillende boeken over hoogsensitiviteit.

De kracht en tegelijk de handicap van een test is dat je uitgaat van een gemiddelde en een overeenkomst. Iedereen is uniek. En juist als je hooggevoelig bent heb jij je eigen kracht en je uitdagingen. Maar toch zijn er overeenkomsten. Als jij nieuwsgierig bent of je hooggevoelig bent, of je kind hooggevoelig is of dat je een prikkelzoeker of een rustzoeker bent. Onderstaande testen helpen je om een inzicht of indicatie te geven! 

 

HSP-test volwassenen

Ben jij nieuwsgierig of je hooggevoelig bent, of in welke mate je hooggevoelig bent? Doe dan hier de gratis HSP-zelftest voor volwassenen. De test samengesteld door Elaine Aron en is wetenschappelijk onderbouwd.

HSS-test (volwassenen)

Er zijn 2 types hoogsensitiviteit, HSP en HSS. Ben jij een echte ontdekker, heb je behoefte aan uitdagingen en afwisseling? Misschien ben jij wel een HSS. Hier kun je testen of jij High Sensation Seeker bent.

HSP-test kinderen

Is jouw kind gevoeliger dan andere kinderen? Of ben jij of je partner hooggevoelig en wil je weten of jullie kind ook hooggevoelig is? Hier vind je de HSP-test voor kinderen, die je als ouder in kunt vullen.

Gratis training Omgaan met je hooggevoeligheid

Vind jij het soms lastig om hooggevoelig te zijn en wil je graag leren hoe je om kan gaan met je hooggevoeligheid? Meld je dan gratis aan voor de training Omgaan met je Hooggevoeligheid. Je ontvangt dan niet alleen de 4-delige training maar ook een gratis e-book!

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en neem ik de bescherming van jouw gegevens serieus. Wil je weten hoe ik hiermee om ga? Bekijk dan mijn privacyverklaring.

dit veld niet invullen s.v.p.

Gelukt, je krijgt nu toegang tot de library of joy. Check je inbox voor de e-mail

Pin It on Pinterest