Over Jolanda

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben coach voor hooggevoelige vrouwen

Mijn zoektocht
Van kinds af aan ben ik een echte ontdekker, altijd aan het onderzoeken en heel gedreven om te leren. Best brutaal en niet verlegen, ik stapte overal op af. Tegelijk was ik heel gevoelig. Op school en later in mijn werkende leven kreeg ik hier veel last van. Ik raakte mezelf kwijt in relaties, ik voelde me onbegrepen en ik was vaak ziek. Bijna 25 jaar geleden kwam het woord hooggevoelig voor het eerst op mijn pad, een therapeute raadde me aan om er een boek over te lezen. Het was 1 van de eerste boeken over hooggevoeligheid in het Nederlands. Vanaf dat moment vielen de kwartjes en ik begon mezelf hierin te verdiepen.

Het keerpunt in mijn leven
In 2001 startte ik met de opleiding intuïtie en energie, omdat ik echt grip wilde krijgen op mijn gevoelens en ik intuïtief voelde dat ik die opleiding moest gaan volgen. Achteraf gezien is dit echt het keerpunt in mijn leven geweest, waarop alles veranderde.

In 2008 richtte ik mijn praktijk voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling op, nadat ik vanaf 2001 jarenlang studies had gevolgd voor coaching, healing & reading. In 2010 gaf ik mijn eerste spirituele week in Frankrijk: Leven vanuit Passie. Met een zijsprong naar organisatieadvies en projectencoaching ben ik vanaf 2016 meer dan fulltime bezig om mensen te begeleiden met persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Het is mijn levensmissie om hooggevoelige vrouwen te helpen en dit is waar mijn hart ligt, waar ik zoveel passie voor voel en energie van krijg. Iedere grote of kleine verandering en inzicht bij een cliënt maakt mij echt gelukkig.

 

Your true nature is joy

With joy staat voor levenslust, voor plezier in je leven.
Het leven is namelijk echt bedoeld om leuk te zijn, zeker voor jou als hooggevoelig vrouw!
Jij bent een diamant
In jou zit een diamant met enorm veel kwaliteiten en potentie. Ik weet hoeveel jij waard bent. Als je hooggevoelig bent en je weet niet precies hoe je hiermee om moet gaan dan vergelijk ik dat vaak met een ongeslepen diamant. Niemand ziet de helderheid, alle mooie facetten. De regenboogkleuren die zichtbaar zijn als het licht erop valt. En dat is wat ik helder wil krijgen, jou wil laten ervaren en zodat jij kan gaan leven vanuit jouw essentie, vanuit wie jij diep van binnen bent.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn
Als geen ander weet ik hoe moeilijk het kan zijn als je hoogevoelig bent. Ik weet hoe hard alle prikkels van je omgeving bij je binnen komen. Zo hard en zoveel prikkels dat je er ziek van kan worden, depressief en uitgeblust. Ik weet hoe moeilijk het is om mee te draaien in een maatschappij waar alles steeds sneller gaat en het lijkt te gaan om keiharde resultaten. Omdat ik zoveel gaf aan andere mensen verloor ik steeds meer van wie ik zelf ben. Ik weet hoe het voelt om je onbegrepen en eenzaam te voelen. Ik weet hoe het is om jezelf sterk voor te willen doen en te worstelen simpelweg omdat je denkt dat jij moet verharden. Het tegendeel is echter waar.

Mijn missie
En dat is mijn missie: om jou te helpen dit allemaal te veranderen, zodat je leeft vanuit jouw essentie. Dat je tools krijgt waarmee je je gevoeligheid juist in kan zetten om je leven te veranderen. Zodat jij je leven echt vorm kan geven en jij er blij en gelukkig van wordt. Dat je weet wat je kunt doen, om jezelf energiek en vitaal te voelen. En dat allemaal vanuit liefde voor jezelf, voor wat jij waard bent.

Online feelgoodmagazine voor hooggevoelige vrouwen

Als coach en expert in het werken met intuitie en energie miste ik in mijn dagelijkse werk een plek waar expertise voor hooggevoelige vrouwen samenkomt. In visioenen en meditaties kwam steeds een plek in beeld, een centrum voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Een plek die ik zou starten.

Als ondernemer kom ik veel getalenteerde vrouwen tegen, die net als ik hooggevoelige vrouwen helpen. We hebben allemaal iets moois te geven aan de wereld. Zo is in april van 2018 Live with joy ontstaan: vanuit de gedachte om vrouwen te verbinden zodat we elkaar kunnen versterken en heel veel inspiratie, waarde en tips kunnen delen voor gevoelige vrouwen zoals jij en ik. Binnen 1 dag stond de website en plaatsen we de eerste blogs met een  team van auteurs. En wekelijks komen er blogs en nieuwe auteurs bij. En hoewel we nog in onze opstartfase zijn ontvangen we nu al duizenden websitebezoekers per maand.

Live with joy is hét online feelgoodmagazine voor hooggevoelige vrouwen over hoogsensitiviteit, lifestyle, bewustzijn, opvoeden, bewust werken en ondernemen. Hooggevoelig zijn is een kwaliteit, die je leven mooier kan maken. Maar toch is dat niet voor iedereen zo, simpelweg omdat je nooit hebt geleerd hoe je met je hooggevoeligheid om kan gaan. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Op Live with joy delen experts inspiratie voor een gezond, actief, ondernemend, gelukkig en succesvol leven speciaal voor hoogsensitieve vrouwen! Wil jij je ook nog meer laten inspireren? Neem dan eens een kijkje op ons feelgoodmagazine.

Mijn opleidingen,
masterclasses en specialisaties

Mijn opleidingen vind ik erg belangrijk. Enerzijds helpen de opleidingen mij om mijzelf te ontwikkelen en persoonlijk op een hoger niveau te komen. Anderzijds zorgt het ervoor dat ik op kwalitatief hoog niveau cliënten kan begeleiden, zelfstandig of in een groep, online of offline. Voor mij is het een feestje om te blijven leren in het leven. In 2001 ben ik gestart met mijn opleidingen en tot op heden volg ik nog steeds opleidingen, workshops en masterclasses om mezelf te blijven verbeteren.

Intuitie en energie (9 maanden)
Healingopleiding (2 jarig)
Readingopleiding (2 jarig)
Intuïtieve coachingsopleiding (2 jarig)

Momenteel volg ik een specialistische coachingsopleiding, met onder andere systemisch werken, natuurcoaching, visualisaties en heel veel specialisaties.
Daarnaast ben ik een opleiding voedingsdeskundige gestart.

Masterclasses & specialisaties die ik tot nu toe gevolgd heb:
Organisaties Loopbaanadvies Kinderen en ouder-kind relaties
Potenties en kwaliteiten
Hoogsensitiviteit
Engelen en gidsen
Vorige levens
Leylijnen en krachtpunten
Kracht van (half)edelstenen

Herken jij jezelf?

Herken jij jezelf in mijn verhaal, mijn missie, of ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?
Neem dan contact met me op, ik vertel je graag over de verschillende mogelijkheden die ik je kan bieden, online of offline.
In 1 op 1 begeleiding of in een groep. Ik denk graag met je mee over wat voor jou de beste stap is die echt bij je past.

Pin It on Pinterest