Warning: set_time_limit(): Cannot set max execution time limit due to system policy in /customers/9/1/6/withjoy.nl/httpd.www/wp-content/plugins/swift-performance/performance.php on line 2511 Meditatie om gedachten en gevoelens los te laten | Jolanda Hoogkamer

Je bent zoveel meer dan je gedachten en je gevoelens. En toch identificeren we ons heel vaak met onze gedachten. En natuurlijk ook met onze emoties. Onze gedachten en emoties bepalen je dag, wat je doet en hoe jij je voelt.

En als je weet dat 90% van je gedachten en emoties herhalende patronen zijn die onbewust zijn, dan wordt je dus eigenlijk beïnvloed door een soort automatische piloot. Onderzoek toont aan dat van die 90% onbewuste en herhalende gedachten het merendeel negatief is en geen helpende gedachten zijn. Als je hooggevoelig bent dan zijn je gedachten en emoties intenser. En je verwerkt het ook op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Hierdoor kan je ook nog eens overmand worden door gepieker, negatieve gedachten of intense emoties.

Je kan dit veranderen door je bewust te worden van hoe jij denkt en hoe jij je voelt. Inzicht is de eerste stap naar verandering. De tweede stap is het doorbreken van je onbewuste gedachten en gevoelens. Bijvoorbeeld door een meditatie om gedachten en gevoelens los te laten. Als je steeds vaker die herhalende gedachten en gevoelens die je niet helpen doorbreekt ontwikkel je een nieuw patroon in je gedachten en gevoelens.

Meditatie om gedachten en gevoelens los te laten

Volg je me al op social media?

Ik vind het superleuk om contact met je te houden, je vindt me op social media onder andere op FacebookInstagramYouTube en LinkedIn. Zie ik je daar?