Als vijfjarig meisje zie ik een kauwtje aan komen vliegen. Hij begint tegen me te praten en roept “Hallo, Gerrit, Gerrit”. Hij kijkt me met wijze kraaloogjes aan. Vol verwondering kijk ik en praat met hem.  Op mijn twaalfde heb ik een eigen dierenziekenhuis ingericht in een oude volière.  Een diepe connectie heb ik altijd met dieren gehad en dit is wederzijds. In dit artikel lees je zes positieve effecten van een huisdier voor je kind.

Houvast

Voor mij zorgen dieren ervoor dat ik een houvast in mijn leven heb als kind. Ik krijg veel liefde van ze. Of het nu de pony in de wei is, Gerrit de kraai die is komen aanvliegen of Dollie de duif die ik heb opgevangen in mijn ziekenhuis. Met mensen heb ik in die periode een moeizame relatie. De start van mijn leven in een kindertehuis en later in pleeggezinnen zijn hier bepalend in. Het voordeel dat ik heb met dieren is dat ik altijd met ze kan communiceren. Ik stem me op ze af en de uitwisseling komt telepathisch op gang. Hier heb ik tot op de dag van vandaag veel plezier van.

Honden

Ik heb veel honden als trouwe metgezel gehad. Verschillende soorten heb ik uit het asiel gehaald. In mijn praktijk in Drenthe hebben ze ook een grote rol gespeeld in mijn werk met kinderen en jongeren. Dieren hebben iets onvoorwaardelijks, het maakt ze niet uit hoe je eruit ziet of wie je bent. Dieren nemen een energieveld waar en reageren hierop. Kinderen zijn vaak overprikkeld door alle energie om hen heen. Ze hebben een rustpunt nodig. Wanneer je een hond aait verlaagt je stress hormoon cortisol. Hier wordt je rustiger van en kom je weer meer in contact met jezelf.

Katten

Katten zijn bijzondere beesten. Ze zijn eigenzinnig en uiterst gevoelig voor energie. Door hun natuurlijke frequentie zetten ze heel makkelijk energie om. Katten gaan op je buik liggen wanneer je buikpijn hebt, ze voelen dit instinctief aan. Ze pakken het als het ware voor een deel van je over. Hier hebben ze totaal geen last van. Ze vinden het fijn om iets te kunnen doen om jouw frequentie te verhogen.

Het ene dier is het andere niet

Ieder dier heeft een eigen bewustzijn. Het klinkt je misschien vreemd in de oren maar ook dieren hebben een ziel en een missie. Het is fijn wanneer ze hun plek in kunnen nemen in het leven. Er zijn ook veel dieren gestrest of afgestompt van hun gevoel. Ze hebben aandacht nodig en zoeken echte verbinding. Dit gaat verder dan een bak voer en een snelle wandeling of een gedachteloze aai over de kop. Hoe meer je een dier ziet, hoe meer je jezelf ziet. Het zijn prachtige spiegels. Ik beperk me hier voornamelijk tot honden en katten. Dit neemt niet weg dat ieder dier ertoe doet en belangrijk voor je kan zijn.

Zes positieve effecten van een huisdier voor je kind

Verantwoordelijkheidsgevoel

Huisdieren stimuleren het gevoel van verantwoordelijkheid, er moet immers voor ze gezorgd worden. Ze vragen aandacht. Dit resulteert er vaak in dat je ook beter voor jezelf gaat zorgen. Het is fijn om te beseffen dat je er toe doet voor een dier. Dit zorgt er voor dat je meer verbonden bent in het moment.

Zelfvertrouwen

Dieren helpen kinderen om zich veilig te voelen, net zoals een knuffeldier dat gedeeltelijk kan doen. Voor een dier zorgen en zien dat het goed met hem gaat geeft zelfvertrouwen. Een dier kan een echt maatje zijn.

Onvoorwaardelijke vriend

Honden of katten zullen je niet pesten zoals je op school of in andere situaties nogal eens tegen kan komen. Ze zijn er voor je, reageren op je knuffels en willen spelen. Een kind voelt zich dan ook minder vaak eenzaam. Dieren troosten zonder goedbedoelde woorden of adviezen.

Verbeterde gezondheid

Huisdieren helpen bij ontstressen. Uit onderzoek is gebleken dat het aaien van je huisdier ontspannend werkt. Het verlaagd een gejaagde hartslag en het verlaagd je bloeddruk. Wetenschappers stellen dat kinderen die in hun eerste levensjaren zijn opgegroeid met een huisdier ongeveer 50% minder kans hebben om een ernstige vorm van allergie op te bouwen.

Empathie

Kinderen die een sterke band hebben met hun huisdier hebben meer empathie voor anderen. Dit resulteert in mensen die goed kunnen voelen wat ze zelf nodig hebben maar ook wat de ander nodig heeft. Zo blijft er een betere balans tussen geven en ontvangen. Het is ook fijn dat ze beter verbonden blijven met hun intuïtie. Hun innerlijk weten wordt gestimuleerd en meer gevolgd. De communicatie verloopt niet altijd in woorden, het is vaak een overdracht van energie.  Een dier reageert op je gedachten en de energie die je uitstraalt.

Aarding

Een huisdier zorgt ervoor dat je in het moment blijft. In het moment moeten ze eten of uitgelaten worden. Er is blijdschap in het moment, je komt binnen na een intensieve dag en je kat of hond komt blij naar je toe. Het vraagt aandacht en het geeft aandacht. Zo ben je minder bezig met morgen of gisteren. Het is reageren in het moment. Zo voel je ook beter wat er in jou leeft en blijf je beter verbonden met je eigen behoeften.

Wanneer het bovenstaande vragen bij je oproept voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Ik geef je graag advies of antwoord op je vragen. Communiceren op telepathische wijze is voor mij een heel gewone zaak. Of dit nu mens of dier betreft, energie is energie en kent vele vormen.

Hier lees je nog meer artikelen van Anna Touw – Smit: